SPINN på studietur til Hammerfest 2018

SPINN på studietur til Hammerfest 2018

 

SPINN

SPINN er et arkitekturstudio med fokus på skolearkitektur. Partnere James Dodson, Leif Houck og Daniel Barth har mer enn 20 års erfaring fra noen av Norges beste praksiser - Snøhetta og Kristin Jarmund Arkitekter. Dodson var også medgrunnlegger og partner i Various Architects, hvor Houck var assisterende arkitekt.

SPINN har etablert seg som en leder innen design av utdanningsbygg i Norge. Vår erfaring, historie og akademiske forskning innen skoledesign har raskt plassert SPINN sammen med etablerte arkitektkontorer. Med vår bakgrunn innen utforming av prisbelønte skoler og kulturbygg, begynte vi i SPINN å stille spørsmål ved grensene for det tradisjonelle norske arkitektkontoret. Ved å være et arkitektkontor som også tilbyr arkitektonisk rådgivning, gir vår erfaring og tydelige fokus oss en unik profil og portefølje.

Partner Leif Houck, arkitekt MNAL er førsteamanuensis ved Norsk Universitet for miljø- og biovitenskap på Ås, der han underviser i design, prosjektledelse og arkitekturhistorie. Leif gjennomfører og støtter også arkitektonisk forskning. Hans forskning og publikasjoner om "Dagslys i skolen - en studie av konsekvensene av nye byggeforskrifter og arkitektkonkurranser" har vært publisert i det norske arkitekturmagasinet Arkitektur N og andre vitenskapelige tidsskrifter. Leif har også organisert og forelest på konferanser om universell utforming i Skandinavia og USA.

Partner James Dodson, arkitekt MNAL er prosjekt-, kreativ- og daglig leder i SPINN. Hans rolle består i å lede kontorets team i byggeprosjekter, utviklingsprosjekter og konkurranser. James har også fullført en mastergrad i eiendomsutvikling og forvaltning ved NTNU i Trondheim. Hans avhandling med tittelen "Fremtidens lærerarbeidsplasser" vurderer hvordan ny teknologi og utvikling påvirker utforming og krav til lærernes arbeidsplasser og tilstøtende rom.

Partner Daniel Barth har master i arkitektur fra Arkitektur- og Designhøyskolen i Oslo. Etter endte studier begynte han hos SPINN i 2012 og etter fire år gikk han inn som partner. Daniel jobber mest med prosjektering, programmering, offentlig saksbehandling og mulighetsstudier og han har solid erfaring innen teknisk koordinering, tegningsproduksjon og detaljering i samarbeid med totalentreprenør.

SPINN består i dag av 28 medarbeidere, hvorav 17 i Oslo, 4 i Tromsø og 7 i Stavanger. Vårt Oslokontor ligger i sentrum, hvor vi deler en kreativ arbeidsplass med våre gode venner og samarbeidspartnere Kontur. Sammen har vi erfaring og produksjonskapasitet til å ta på oss prosjekter av enhver størrelse og kompleksitet.

 

 

 

 

Powered by Squarespace