Ravinen kultur- og familiesenter

En ny møteplass til et nytt sentrum

Funksjon: Familie- og kultursenter
Sted: Fjerdingby, Rælingen
Størrelse: 5 400 m2
Tidspunkt: 2019-2022
Miljøprofil: Passivhusstandard
Oppdragsgiver: Rælingen kommune
Samarbeid: LARK: Bjørbekk & Lindheim AS

Ravinen kultur- og familiesenter huser nytt bibliotek, lokaler for kulturskolen og enhet for familie og helse (herunder PPT, barnevern, helsestasjon og helsestasjon for ungdom). I tillegg har Rælingen legesenter og senter for fysioterapi fått nye lokaler i Ravinen, som fungerer selvstendig fra øvrige funksjoner. Bygget har også en kafé like ved hovedinngangen.

Ravinen ble planlagt for ca. 110 ansatte med et forventet årlig besøkstall på over 150 000. Ravinen er et sentralt element i sentrumsutviklingen i Fjerdingby.

Prosjekteringen krevde tett tverrfaglig samarbeid. Prosessen involverte ulike brukergrupper og krevde koordinering mellom byggherre, prosjekteringsgruppe og utførende. Ivaretakelse av krav og ønsker om universell utforming, særskilte brukerbehov, sambruk og inkludering har vært viktig.

Bygget er kledd i en kombinasjon av skjermtegl og tre med store vindusflater for dagslys og utsyn fra publikumsarealer i biblioteket. Sentralrommet er kledd med perforerte treplater og har et stort overlys som skaper en spennende og luftig lesesal og hovedtrapp opp til helsetjenester.

Forrige
Forrige

Nasjonalmuseet

Neste
Neste

Dagsturhytter