Slemmestad innbyggertorg, kulturskole og bibliotek 

Ombruksprosjektet har spart kommunen for 16 millioner kroner, 90 tonn avfall og 234 CO2-ekvalenter

Funksjon: Innbyggertorg, kulturskole og bibliotek
Sted: Slemmestad, Asker
Størrelse: 2 000 m2
Tidspunkt: 2020-2021
Miljøprofil: Ombruk og redesign av kontormøbler
Oppdragsgiver: Asker kommune

Asker kommune har laget et midlertidig (3-5 år) innbyggertorg i Slemmestad sentrum. SPINN Interiør har implementert og utviklet et konsept der alle biblioteksmøbler skal gjenbrukes og alle nye møbler "bygges av gamle møbler". Det ble benyttet gamle kontormøbler fra Asker kommunes lager og belysning til prosjektet er "rester" fra andre leveranser hos leverandøren. Prosjektet viser at man kan lage produkter av kasserte materiell framfor å bruke helt nye. Og det betyr ikke at det skal se dårligere ut.

Ombruksprosjektet ble en pilot fordelt på 25 ulike lokasjoner. I sammenheng med kommune sammenslåingen: Asker , Røyken og Hurum. Så langt har kommunen spart 16 millioner kroner, 90 tonn avfall og 234 tonn CO2e. Slemmestad Innbyggertorg er et av de 25 delprosjektene.

Prinsippet for designtilnærmingen og møbleringsplanen er: – Alle nye møbler skal produseres av gamle møbler. Ved hjelp av egen oppmåling, grundige undersøkelser og kartlegging av hva de tidligere kontormøblene kunne brukes til var planen for transformasjon i gang.

Vi samarbeidet tett med tre bedrifter underveis som jobber med å produsere fra ombruksmaterialer. Alle bedriftene ligger innen kort reisetid fra Slemmestad. Heartwood Norway ligger i Oslo, mens Asker Møbelsnekker & Metallsmie ligger i nærområdet, det samme gjør Daleløkken Arbeidssenter som er tilknyttet kommunen med opplegg for arbeidsrehabilitering.

I biblioteket og innbyggertorget måtte vi også supplere den allerede eksisterende belysningen, delvis for å gi bedre arbeidslys til ansatte – og leselys til brukerne. Dette løste vi i samarbeid med Ateljé Lyktan og Fagerhult Belysning ved at det ble kjøpt ut ulike returer fra andre prosjekter som enten var feilleveranser eller utgåtte modeller, men fortsatt fullt brukbare med fortsatt gyldige garantier.

Forrige
Forrige

Dagsturhytter

Neste
Neste

Varen – Randaberg kulturscene