New Baksalen School work-in-progress images

SPINN Arkitekter recently presented initial ideas for New Baksalen School to the client in Hammerfest. We've decided to share some of our work-in-progress images on the project page. Thus far the project team has focused on updating the room and function program of the school and exploring massing and siting issues of the building. The program is arranged over 5 floors to give an optimal division between school and after-school functions. All teaching and workspaces are placed to the north to give optimal daylighting and views. The building uses the steeply sloping site to create 3 separate entrances for Sports, Visitors (Main Entrance), and Students. The level 1 entrance on the north connects the multi-hall and changing rooms to the nearby track and football pitch, providing easy access to the community. The main entrance on level 2 to the east gives parents and visitors easy access from the parking lot and drop-off along the street. Students have direct access to their changing rooms from the south-facing playground, with entrances divided between 1-4th graders and 5-7th graders. 

There is still a lot of work to be done before delivery in December, and the design is bound to change as we dive deeper into the program arrangement. So far we have received positive feedback to the concept from the client and wanted to share it with you.

James Dodson explaining the concept using a 3D printed concept model.

James Dodson explaining the concept using a 3D printed concept model.